Frase de la semana

Las 2 personas más ricas del mundo poseen una fortuna superior al PIB combinado de los 45 países más pobres. 
(N.G.)

dimecres, 5 de març del 2008

Catalunya té set (cont.)



L’altre dia el medis de comunicació es feien ressò de la noticia de que la canonada que porta aigua potable, des del riu Ter, fins a la ciutat de Barcelona, té una fuita de uns 9.000 litres per hora!
Tenint en compte que estem en plena sequera, la conca del Llobregat esta en estat d’exepcionalitat 2, la noticia agafa un to catastròfic. Amb l’aigua que es perd, es podrien abastar 2000 llars.

La fuita fa anys que existeix, i l’administració coneixia la seva existència, i a més no es l’única que presenta aquesta canonada. L’ACA, administració competent, ara diu que no pot reparar-la, perquè per fer-ho s’ha de construir una de nova que actuï com a “by pass”. Això no serà possible fins d’aquí un any.

És indignant que la mateixa administració, que ens està demanant que estalviem aigua, es permeti el luxe de tenir una important fuita d’aigua des del 2005, i encara no l’hagi reparat. Això només demostra que la Generalitat en aquest tema és molt ineficient, i a més perd tota la credibilitat i seriositat a l’hora demanar als ciutadans que tinguem cura de l’aigua.
Per sort no totes les administracions són iguals, l’ajuntament de Badalona ha iniciat la construcció d’un dipòsit per tal d’aprofitar l’aigua de la fuita. Que fins ara l’aprofitaven el pagesos de la zona per a regar.

Vist el fets, només puc demanar a la gent que actui amb sentit comú, i estalviï aigua. Hem de demostrar a l’ACA, que malgrat la seva falta de professionalitat i eficiència, els ciutadans si sabem tenir cura de l’aigua.