Frase de la semana

Las 2 personas más ricas del mundo poseen una fortuna superior al PIB combinado de los 45 países más pobres. 
(N.G.)

dijous, 6 de desembre del 2007

Tots a 80 !!!!!




Des del passat dia 1 de desembre, límit màxim de velocitat a totes les vies de la primera corona metropolitana de Barcelona és de 80 Km/h. Però aquesta reducció no ha estat promoguda per Trànsit, sinó per Medi ambient. Ja que és una de les 73 mesures que configuren el Pla d’actuació per la millora de la qualitat de l’aire a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


Aquest pla te per objectiu reduir notablement els nivells de partícules en suspensió, pols, i òxids de nitrogen. Contaminants que havien assolit valors alarmants a l’àrea metropolitana. Per això, seguint directrius europees, 40 municipis metropolitans han estat declarats zona especial, i han de aplicar mesurar per reduir-ne el nivell de contaminació. Ja que no era només una qüestió ambienta, sinó que estava afectant a la salut humana. Perquè encara que sembli mentida, a Barcelona moren centenars de persones a causa de la contaminació. Això és molt greu, ja que tots som responsables de la contaminació, i per tant d’aquestes morts.


El Pla el formen 73 mesures que afecten al sectors pol·luents: transport (terrestre, aeri i marítim), industria, domèstic. Destaquen mesures com: posada en marxa de plans de mobilitat sostenible per als polígons industrials, renovació dels vehicles pesants que fan serveis públics (autobusos, camions escombraries, etc.), prohibició als vaixells de que tinguin els motors en marxa quan estan al port descarregant, elaboració d’un pla de reducció d’emissions a l’aeroport, promoure la renovació de calderes i calefaccions domèstiques, ... i així fins a 73.


Però de la única mesura de que es parla, al carrer i a la premsa, és la de la reducció de la velocitat a la zona afectada. Curiosament, podríem dir que no és de les més importants, però afecta a un sector important: el vehicle privat.


La mesura és molt simple: qualsevol vehicle consumeix més com més corre. Per tant si reduïm els límits de velocitat, reduïm el consum de combustible i per tant les emissions. És lògica aplastant!! Però els senyors del RACC han volgut enverinar el debat i confondre a la gent. Molta gent es pensa que seu cotxe consumeix menys com més velocitat agafa. Això es mentida. Els cotxes són més eficients a major velocitat, perquè augmenten revolucions. Però consumeixen més combustible perquè requereixen de tota la potència. Si fos veritat que els cotxes consumeixen menys com més corren, seria la ostia i hauríem de redefinir totes les teories de la física. Consumeixen menys per kilòmetre recorregut. Però en nombres absoluts, com més velocitat més consum de combustible.


Un altre mentida que ha difamat el RACC, el sindicat dels conductors, es que aquesta mesura afectarà a la mobilitat. Impossible, perquè la velocitat mitjana a les autopistes metropolitanes és de 88 Km/h, per tant una reducció a 80 Km/h es despreciable.
Jo entenc que sigui una mesura polèmica, perquè afecta a la gent directament. Però ens ho hem guanyat a pols! Si volem respirar un aire millor i viure molts anys haurem d’actuar. I l’actual model de vida és insostenible totalment. Hem de canviar.


L’única crítica que se li pot fer al Pla i aquesta mesura, és que no ataca al problema d'arrel: els fabricants de cotxes. La cosa no funcionarà de debò fins que no surti una llei que digui: queda prohibida la venda de vehicles amb motor de combustió.


Des d’aquí vull apel·lar a la solidaritat ambiental de tothom, no costa res afluixar l’accelerador. Guanyem tots: menys contaminació i menys contaminació.


Més informació:



3 comentaris:

Anònim ha dit...

A 60km/h les haria ir yo... Asi iria más rápido q ellos con mi Chuspino!jejeje que mira que da rabia que te adelanten con esas super-velocidades!

Fuera coñas, siguiendo las leyes de la física...¿un coche gasta el mismo combustible en recorrer la misma distancia tanto si va a una velocidad baja como a una velocidad alta?¿o aquí entra en juego la cinética-inercia?

Ufff! A ver si alguien me responde!!!

Saludines!

Anònim ha dit...

tu tb vas a 80, escribiendo cn una mano xD

vale ahora d verdad, para k despues me digas k soy tonta
yo creo k esta no es un solucion al problema, pq si hay x coxes todos a 80 creo k acabaran contaminando lo mismo.

esq tu te conformas cn lo minimo ¬¬


ale k vaya bien RC xD


PD: no vale subirse al tren cuando ya esta en marxa...

Anònim ha dit...

actualizaaaa
habla sobre los monegros!!!!